اساتید
علی پایا
علی پایا متولد ۱۳۳۲ تهران است كه دوره دبستان را در چند شهر كشور به خاطر شغل پدرش كه مهندس راه و ساختمان بوده به تحصیل میپردازد و دوره تحصیلی دبیرستان را در دبیرستان هدف و دبیرستان البرز طی میكند
و از دبیرستان البرز در سال ۱۳۵۰ دیپلم ریاضی میگیرد و سپس در رشته مهندسی برق به تحصیل میپردازد و در سال ۱۳۵۵ فارغالتحصیل میشود. از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ در جلسات خصوصی مرحوم مطهری شركت میكند و با حضور در این جلسات ارتباط صمیمانهای با ایشان برقرار میكند. علی پایا جزء آن دسته استادان و پژوهشگرانی است كه به طور جدی به فعالیت علمی و تحقیقی علاقهمندند و گاه و بیگاه هم نیم نگاهی به كارهای حزبی میاندازند و در این زمینه شاخصترین فردی كه اینگونه عمل میكند. پایا با تحصیل در حوزه فلسفه و فلسفه علم و با حضور در محضر علمای نامداری چون مرتضی مطهری سیر فكری خاصی را تجربه میكند و در نهایت به این نتیجهگیری میرسد كه اسلام با آموزههای دموكراتیك منافاتی ندارد و در جبههای دیگر به دفاع از روشنفكری دینی میپردازد و معتقد است كه روشنفكران دیندار ایرانی در صورت جدیت در كار خود، هم در داخل و هم در سطح بینالمللی میتوانند ایدههای خود را به كرسی داشته باشند.
برای آشنایی بیشتر با ایشان به اینجا مراجعه کنید
بیشتر...
حمیدرضا آیتاللهی
ايشان كه از اساتيد دانشگاه شهيد بهشتی است و سابقاً رياست پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي را بر عهده داشتند داراي مقالات متعددی در خصوص نسبت علم و دين بوده و از صاحبنظران حوزه فلسفه علم و تكنولوژي و فلسفه دين به شمار ميروند.
برای آشنایی بیشتر با ایشان به اینجا مراجعه کنید
بیشتر...
در این درس-گفتگو چه میگذرد؟
نگاه بنيادين و فلسفي ما به علم و دين و نسبت اين دو يكي از مهم ترين مسائل و مبناهايي است كه سازنده افق ها و ساختار و رويكرد دانشگاه ماست. در اين درس-گفتگو اساتيد نظرياتشان را در رابطه با چيستي علم و دين ارائه كرده و به بحث راجع به رابطه اين دو پرداخته و از سوي ديگر با تحليل هاي مختلف در باب نسبت علم و دين، دانشگاهي كه برساخته از اين نگاه هاي فلسفي است را تصوير مي كنند و اين نهادهاي دانش را سنجش مي نمايند.
به عبارت بهتر پاسخ به سوال«کدام دانشگاه؟» به روشنی به سوال هایی نظیر «علم چیست؟»، «رابطه علم و دین یا علم و فلسفه چیست؟» گره می خورد. چراکه در هر صورت دانشگاه، دانش-گاه است و پرسش از ابعاد مختلف چیستی دانش به وجهی ساختن دانشگاه ایده آل است
اما طرح مسئله علم و دین: علم در یک نگاه اولیه به گزاره هایی اطلاق می شود که می توانند واقعیت را توصیف کنند. نظیر «آب در در سطح دریا در دمای 100 درجه جوش می آید». اما پیشرفت های فلسفه علم قرن اخیر در رابطه با این نگاه سوالات مهمی را طرح کرده است. برای نمونه، اگر چنین استحکامی برای نظرات علمی وجود دارد، دلیل ابطلال نظریات یا تکمیل آنها چیست؟ آیا پیش فرضهای دانشمند یا عوامل اجتماعی هم می توانند در شکل گیری این نظریات علمی نقش ایفا کنند؟ نقش نظام ارزشی و باورهای دانشمند در نظریات علمی چیست؟
محل بحث: در این درس-گفتگو از یک سو نگاهی وجود دارد که علم را توصیف واقعیت می داند و گرچه قائل به نقش کمرنگی برای سایر عوامل است، ولی همچنان آن را دارای خصلت مهم جهانشمولی می پندارد. از سوی دیگر در این گفتگو نگاهی حضور دارد که علاوه بر پررنگ شمرده پیش فرض ها در شکل گیری علم، به تاثیر عوامل محیطی و مکانی و زمانی نقش جدی ای داده و با این چشم انداز به علم می اندیشد
در یک نگاه
۳۰٪ تا ۵۰٪ تخفیف ثبتنام گروهی
ندارد
440000 تومان
نکات بسیار مهم
مهم «درسگفتگو» مدل ابداعی مدرسه آزادفکری برای مواجهه نقادانه با اندیشهها است. در این مدل استاد در طی جلساتی ابتدا به ارائه فکر و اندیشه خود در موضوع مورد بحث میپردازد و پس از آن گفتگویی نقادانه و چالشی در خصوص آن اندیشه شکل میگیرد. این گفتگوی چالشی در برخی درسگفتگوها توسط استاد دیگری با دیدگاه متفاوت و در برخی دیگر توسط کارشناس مدرسه انجام میشود.
مهم با خرید اشتراک سایت مدرسه به محتوای
بیش از ۴۰ درسگفتگو در موضوعات مختلف از جمله دین و اخلاق، دین و سیاست، بحران دانشگاه، بازار و دانشگاه، حقوق جنسی، قانون حجاب و ....
به مدت ۶ ماه دسترسی خواهید داشت.
اما این امکان نیز فراهم است که تنها یک درسگفتگو را تهیه و خریداری نمایید و طبیعتاً تنها به محتوای همان درسگفتگو به صورت نامحدود دسترسی خواهید داشت.
مهم با ثبت نام در یک درسگفتگو یا خرید اشتراک سایت، می توانید «فیلم» درسگفتگوها را در سایت مشاهده نمایید. همچنین قابلیت دانلود فیلم پس از ثبت نام برای شما وجود دارد.
همچنین در صورتی که تمایل دارید صرفا از «صوت» جلسات استفاده کنید، این قابلیت پس از ثبت نام برای شما فراهم است.
مهم
شما با خرید یک درس-گفتگو یا اشتراک ۶ ماهه سایت مدرسه، تا «یک هفته» پس از خرید این امکان را دارید که در صورت عدم رضایت از محتوا و برنامه ها هزینه ثبتنام خود را به طور کامل پس بگیرید و از ثبت نام انصراف دهید.
برای این کار کافیست با پشتیبانی سایت تماس گرفته و درخواست خود را با ایشان مطرح نمایید.
مهم
آدرس مدرسه در همه شبکه های اجتماعی (تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و ایتا) AzadFekriSchool@ می باشد. حتماً یکی از صفحات ما درشبکه های اجتماعی را دنبال کنید. چون تمامی اطلاع رسانیهای مربوط به دوره، گواهی و ... در آنها انجام می شود.
ثبت نام در دوره ها به معنای پذیرش حقوق مالکیت معنوی مدرسه است. بر طبق این حقوق، انتشار هر بخش از جلسات در قالب فیلم، صوت و ... بدون مجوز مکتوب مدرسه غیرقانونی است. اگر علاقه مند به پوشش اخبار برنامه ها هستید حتما با ما تماس بگیرید و از شرایط مطلع شوید.