صدیقه وسمقی (ویدئو کنفرانس از سوئد)
ایشان عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران بوده و اکنون نیز پژهشگر ارشد دانشگاه اوپسالا سوئد هستند. از جمله آثار ایشان می توان به کتابهای «زنان، فقه و اسلام» و همچنین «بضاعت فقه» اشاره کرد. بیشتر...
حسین سوزنچی
حسین سوزنچی، دارای دکتری فلسفه و حکمت اسلامی از دانشگاه تربیت مدرس است. آقای سوزنچی در عین اینکه «انسانیت» را محور قوانین اسلامی میدانند، درباره اعلامیه جهانی حقوق بشر معتقدند: «اعلامیه جهانی حقوق بشر نه لزوما ادراک عقل ناب است و نه در همه موارد لزوما قراردادی عقلایی. بله در برخي موارد ادراك عقل ناب است و در برخي موارد قراردادي عقلايي و در بسياري از موارد حاوي نفهميهاي عقل بشر است كه نفهميدن خود را فهميدن قلمداد كرده است و حتي شهوتراني خود را زير لايه عقلانيت مخفي نموده و گاه خواسته با نظر ناقص خود درباره اعتبارات بسيار پيچيدهاي قضاوت كند.» بیشتر...
مساله حجاب در دو ساحت دینی بودن و قانونی شدن، مورد سوال و تردید قرار گرفته است. پیشتر مدرسه آزادفکری درس-گفت و گویی پیرامون دینی بودن آن برگزار کرده بود اما در این درس-گفتوگو بحث میشود که آیا با قبول دینی بودن حکم حجاب، قانون حکومت اسلامی حق دارد که آزادی زنان را در ساحت پوشش محدود کند و آنها را در صورت تخلف مجازات کند؟ یا آنکه پذیرش عمومی نیز شرطی لازم است؟
حجت الاسلام و المسلمین سوزنچی از قانون حجاب دفاع میکند و معتقد است: «اسلامی بودن یک نظام و حکومت، معنایی جز این نمی تواند داشته باشد که آن حکومت درصدد پیاده کردن احکام اسلام باشد.» در نگاه ایشان پذیرش مردم تنها جاری این قانون را ممکن می سازد و ارتباطی به وظیفه اساسی حکومت اسلامی در ارجاع شرع اسلام ندارد. اما دکتر صدیقه وسمقی می گوید حتی اگر این حکم الهی هم باشد، اجبار بر حجاب هیچ گونه مستند دینی ندارد.
این درس-گفتگو را دنبال کنید تا ببینیم آیا حکومت باید حجاب اسلامی را الزام کند یا خیر و اگر جامعه آن را نپذیرفت چه اتفاقی برای این قانون رخ خواهد داد.
گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید