فریبا علاسوند
سرکار خانم فریبا علاسوند از اعضای هیئت علمی گروه مطالعات نظری دفتر مطالعات و تحقيقات زنان حوزه علميه قم و استاد جامعه المصطفی (ص) بوده بیشتر...
نیره توحیدی (ویدئو کنفرانس از آمریکا-کالیفرنیا)
خانم نیره توحیدی مدرک لیسانس خود را در رشتهی روانشناسی(اصلی) و جامعهشناسی (فرعی) از دانشگاه تهران و مدرک فوق لیسانس و دکترای خود را از دانشگاه ایلینویز در آمریکا اخذ کرده است. بیشتر...
از همان نخستین لحظههای مواجههی کشورهای اسلامی با فرهنگ جهان غرب و آشنایی با نقاط قوت آن، جنبشهایی در پی احیای شان و جایگاه زنان بودهاند. بیشتر این جنبشها که خود را زاییده نابرابریهای جنسیتی در کشورهای اسلامی میدانستند (و میدانند)، دارای یک ویژگی مشترک بودند (و هستند): هماهنگی و همراهی با نظریات جنبشهای فمینیستی (نسخههای غربی). از همان ابتدای شکلگیری این جریانها، صحبت از تناسب دیدگاههای فمینیستی (البته با همهی تغییراتی که تا امروز داشته است) و فرهنگ بومی و ارزشی (اسلامی) وجود داشت. گروههایی قائل به تعارض این دو و پیگیر دیدگاههای فمینیستی بودند، گروههایی به همین دلیل (تعارض این دو)، نگرش اسلامی به جنسیت را برگزیدند و به انتقاد از نگرشهای غربی پرداختند و گروههایی نیز که عموما از آنها به عنوان فمنیسم اسلامی یاد میشود به ترکیبی از این دو نزدیک شدند.
این درس-گفتگو با دیدگاههایی نزدیک به دو دیدگاه نخست (انتخاب یکی از دیدگاههای اسلامی و فمنیستی و نقد دیگری) شکل میگیرد و در آن تلاش میکنیم، از این دو نظرگاه نگاهی به جایگاه و شان زن داشته باشیم و نقدهای آنها نسبت به یکدیگر را دریابیم.
نکته قابل توجه: عبارات اسلامی و فمنیستی میتواند در معانی مختلفی به کار گرفته شود و هر صاحبنظر میتواند در معنای خاصی آن کاربرد را موجه بداند. استفاده از این دو عبارت در متن بالا عموما در معنای رایج و رسمی و تخصصی آن بوده است.
گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید
ضرورت نگاه نظاممند به الگوی شخصیتی زن مسلمان_۱_فریبا علاسوند
ضرورت نگاه نظاممند به الگوی شخصیتی زن مسلمان_۲_فریبا علاسوند
ضرورت نگاه نظاممند به الگوی شخصیتی زن مسلمان_۳_فریبا علاسوند
ضرورت نگاه نظاممند به الگوی شخصیتی زن مسلمان_۴_فریبا علاسوند
حیاتبخشی احکام در نظام کیفری اسلام_فریبا علاسوند
پیوند جهانی جنبش زنان ایران_نیره توحیدی
فراتر از فمنیسم اسلامی_نیره توحیدی
نقش زنان در فرایند استقرار دموکراسی_نیره توحیدی
ادوار جنبش زنان در ایران_نیره توحیدی
جنسیت، جهانیسازی و دین: سیاستشناسی حقوق زنان در جوامع کاتولیک و مسلمان_نیره توحیدی
زنان در جوامع مسلمان: کثرت در میان وحدت_نیره توحیدی
فمینیسم، اسلامگرایی و دمکراسی در ایران_نیره توحیدی
جنبش زنان، اسلامگرایی و دموکراسی در ایران: چشمانداز جهانی_نیره توحیدی